#919: Mexiko del ett

Wow vilken resa det har varit! Inte så mycket sol men ett varmt klimat! Vädret har inte varit direkt på topp, vi har bara haft två hela dagar med sol och det har regnat 90% av resan, om inte mer… De hade inte haft sådant väder på 30 år. Vad är oddsen? MEN man får se det från den ljusa sidan, vi har fått en jädrans massa upplevelser! Vi har tex fått åka bil/buss på en översvämmad väg (lite obehagligt men en upplevelse), jag har firat nyår på en strand fullproppad med glada människor, jag har fått träffa nya härliga människor bland annat en annan svensk familj som också är från Skåne,  jag har fått uppleva en ny kultur och miljö och bäst av allt; jag har fått hålla en krokodil, apa och leguan! Och detta var bara en liten del av allting som hänt! Till Mexiko vill jag definitivt igen!

 

Nu är det kanske någon som har hört att Mexiko är ett väldigt kriminellt land och det stämmer, Mexiko är faktiskt ett utav världens farligaste länder.  Men vi var inte i den delen av landet. Vi bodde precis utanför Cancun, alltså jättelångt ifrån Mexiko City, i en liten by/stad som heter Puerto Morelos. I den delen av landet betyder turisterna allt för dem. Det är liksom oss de lever på. Därför vinner ingen någonting på om det händer massa hemskheter där. Dessutom hade de poliskontroller vid varje stat för att vara extra noggranna med säkerheten.  Men åker man in till Mexiko City och städerna runt om kring, åker man garanterat på problem för att citera vår taxichaufför haha. Är ni redo för ett gäng bilder nu? Här kommer del ett!

 

Det var så fint att flyga när det var solnedgång, Man såg hur molnen skiftade färg från blåa till rosa till vita. Så himla vackert!
 
Såhär såg mitt och Jessica rum ut. Jättefint om ni frågar mig. Fräscht också. Höger om vasken var toaletten och duschen med varsin dörr för. Vi fick de bästa rummen på hela hotellet (enligt oss själva hehe). Vi hade nära till allt, lobbyn, till hotellshoppen, poolen och självklart hade vi en perfekt utsikt. Det var ett väldigt stort hotell så man kunde ha ganska "långt" från sitt rum till lobbyn och restaurangerna. 
 

Såhär såg vår strand ut. Vattnets turkosa färg och fina sand var lite klurig att fånga på bild. Stranden låg precis utanför hotellet så vid poolen var vi aldirg haha. Men att ta sig ett dopp två var man ju tvungen att göra! 
 
Här beställdes det många fruktdrinkar. Åh vad goda dem var!
 
Varje dag kom det en fotograf och en djurskötare med ett djur som man fick möjligheten att fotas med. Det var olika djur varje dag. Jag och Jessica fotades med två papegojor och en apa, dem var sååå söta!!
 
På nyår var det nyårsmiddag som stod på schemat. Enorma bord fyllda med massor av mat och efterrätt av olika slag. Vackra dukningar med fina isskulpturer som prydde så fint. Festens tema var cirkus och halv tio öppnades dörrarna till en liten cirkusshow. Jag själv som aldrig varit på cirkus men alltid velat gå tyckte självklart detta var jättekul. Det var allt från tjejer som svingade sig i ringar till män som uppträde med eldstavar och kulor (järnkulor som satt fast i järnkedjor, kommer inte på vad det heter i skrivande stund). Klockan elva var det dags för att gå ner till stranden för att så småningom sparka in det nya året. Det var framsatt hundratals stolar och bord och längst fram var där en liten duk där de hade en klockan som tickade ner till tolvslaget. Vid tolvslaget delade dem ut champange och en påse vindruvor som tydligen var en liten tradition dem hade (??) Oj vilken upplevelse det var, det var verkligen sååå kul! Bäst av allt var nog att slippa stå ute i kylan och vänta på att raketerna ska smällas haha!

men åh lilla herr nilsson apan... gud så söt:)
× NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR