a$ap rocky, mac miller, tyga, big sean





cat gap


Måndag: Tog årets första doppet i havet med Lina, mys! Tisdag: Hanna följde med mig hem och spenderade eftermiddagen här. Idag: Hmm.. Idag ska jag träna. Men vet ni vad? Jag fixade min biologi idag så nu får jag vg i den, HELL YEAH. Så nu har jag inte ett skit kvar att göra i skolan. Inte ens en liten matteuppgift. JAAA!! Fy fan vad skönt. Nu ska jag bara komma på något att fördriva tiden med när jag är i skolan..

ombre hair


Har har ni lite bättre bilder på mitt hår som jag lovade er. Ser lite trassligt ut på den första bilden men men. Och det blir finare när jag har fixat det lite mer :'))

morsdag


Har spendert halva min dag i smyge tillsammans med min familj och släkt. Firar alltid morsdag med min släkt, som i sin tur innebär mat, mat i stor lass. Hehe. Morfar drog med oss ut på en mini "upptäcktsfärd" till kalkbrottet. Och sen stack jag iväg till jobbet. Nu är jag hemma och hade tänkt plugga lite matte.. Men vi alla vet att det kommer aldrig hända. Tänker slänga mig i sängen och titta på tv istället. Ha en bra söndag.

green and pink


Fick en supermysig fredag med Isabel! Hon och Anna hämtade upp mig vid åtta-tiden och sedan stack vi hem till Joel. Spelade lite kubb, tittade på film och annat skoj (låter som en femåring). Var hemma hos Isabel vid två-tiden och någon timme efter det somnade vi. Vaknade upp till fint väder och nu regnar det. Tänkte inviga min sånhär "armhållare" till min iPhone som man har när man är ute och springer (köpt på Claes Ohlsson för 200 kr). Ni bara "en riktig kämpe trotsar det fula vädret och springer ändå", ja sant, men.. Nä. Inte idag. Får dessutom gäster om någon timme, tyvärr.

mys på terrasen


Sitter på den lilla bit av terras som vi har kvar och käkar. Smoothie och bullar. Helt okej såhär en solig torsdags eftermiddag! Imorgon har vi orientering i Bokskogen vilket jag inte rikigt ser fram emot, kommer typ springa vilse.. Men som tur är slutar vi efter det! Ska fortsätta njuta av det fina vädret nu, hola.

taylor gang


NU ser det ut som att jag har sjukaste utväxten.. Mitt hår vill inte riktigt fastna på bild.

armring


Fick hem en fin liten armring (tänker dock använda det som armband) igår. Mmhh den kommer användas flititgt!

dot com


Tänkte tipsa er om denna söta tjejens blogg (länk) som är super bra! Innehåller allt från 5 km löpning till shopping i massvis. Fullproppad med bilder och annat skoj. Ta er en titt, Feliciaaandersson.com!

Aspergers syndrom? Vad är det?

OBS OSB: Låter en tjej gästblogga om Aspergers syndrom, lång text men väl värd att läsa!

När jag kom i kontakt med AS första gången så var jag 14 år och hade aldrig någonsin hört talas om det förut.

Aspergers syndrom? Vad är det? Är det en sjukdom? Smittar det? Dör man av det?

Jag frågade mamma men hon hade heller ingen aning om vad det var så jag började forska i saken. Jag slog upp AS i ett lexikon och förstod inte ett dugg av det jag läste. Jag sökte på internet och förstod lite mer. Jag blev “besatt”, jag ville veta ALLT som fanns att veta om AS. Jag lånade alla böcker som fanns på biblioteket och bad dem beställa hem fler från andra bibliotek. Efter en vecka hade jag fått min bild av vad AS var och då visste jag.

Jag har aspergers syndrom!

Jag berättade detta för personalen på BUP som jag då redan hade kontakt med men dom skrattade bara åt mig och idiotförklarade mig och sa att alla har drag av AS och visst stämmer det in lite grann på mig.
Men jag gav mig inte där, jag snodde broschyrer om AS i smyg från BUPS väntrum och började sammansätta allt som passade in på mig och sedan lämnade jag in en helt lista med vad som stämde på mig. 1 år senare fick jag min diagnos.
Mina svårigheter har förändrats under åren, jag har trots allt haft min diagnos i 9år och jag har gått i specialklass för personer med AS så jag har ju lärt mig att hantera vissa situationer som jag inte kunde hantera när jag var 14 år och jag har utvecklas enormt.

Och i nuläget märks det inte så ofta att jag inte riktigt fungerar som "vanliga" människor eftersom jag har lärt att hantera mitt funktionshinder på bästa möjliga sätt men i bland kommer det situationer som jag inte alls klarar av och eftersom det inte syns utan på att jag är funktionshindrad så ställer ofta samhället samma krav på mig som alla "vanliga"människor och har svårt att förstå att jag inte riktigt fungerar på samma sätt och då blir det väldigt jobbigt.

- Min största svårighet är nog relationer till andra människor.

Jag kan tycka att en person är min vän bara för att jag pratar med den på MSN men aldrig har träffat den i verkligheten. Som tex, T, jag hade träffat honom irl men aldrig fört ett samtal med honom men efter 1 månads sms och telefonkontakt kan jag säga att jag är kär och det tycker inte “normala” människor att man kan bli. Dom tycker att jag är konstig som kan känna så för jag känner ju inte personen. Och T är inte den första jag gör så här med jag har träffat alla mina killar på detta sättet. Och jag blir ofta alldeles för intensiv med andra människor, jag har svårt att avgöra vad som är “lagom” i relationer till andra det finns ju tex ingen regel på hur många sms man “får” skicka till en person varje dag och jag kan säga att mina 3000 gratis sms tar slut snabbt varje månad.

-
Jag har en förmåga att bli “besatt” av saker, i bland kan det vara bra och ibland dåligt beroende på vad det är jag fastnar för. Som tex som när jag bestämde mig för att gå ner i vikt då la jag verkligen ner 110% på det och åt Inget onyttigt och nu har jag gått ner 25 kg. Eller när jag tävlade i skytte och la ner allt på det och då gick det väldigt bra med.

Men under en period i mitt liv var det en person jag fastnat för, jag ville vara hans vän men inte han min. Jag höll på att älta det där fram och tillbaka i hela 6 år tills han gick med på att prata ut om det med mig och jag fick göra ett “riktigt” slut på det själv.

- I bland har jag svårt att förstå varför folk blir arga på mig. Men om de skulle göra samma sak mot mig som jag gjort mot dem så skulle jag bli vansinnig. Och jag har även svårt att sätta mig in i andras perspektiv vid bråk och konflikter.

-
Om jag inte förstår eller vet exakt vad jag ska göra i skolan så kommer jag inte i gång.

-
Den linjen jag går nu är väldigt individuell och man får ett tema varje vecka och man får mer eller mindre bestämma själv vad man ska göra, det fungerar inte för mig. Så lärarna får hjälpa till att sätta i gång mig. Men handlar det om något jag gillar tex fotografera så blir jag fast direkt och gör klart uppgiften vi skulle jobba med hela veckan på en dag.

-
Jag har svårt att förstå ordspråk och underliggande budskap eller när folk inte säger det dom egentligen inte menar.

-
Jag tycker om att veta i förväg vad som ska hända och jag tycker inte om hastiga förändringar.

-
Jag misstolkas ofta som egoistisk.

-
Ofta känner jag att folk inte förstår sig på mig.

Jag vet att många som läser detta kommer känna igen sig i mina symtom men det är viktigt att komma ihåg att alla har drag av någonting men att man måste ha så stora problem så det ställer till för en i vardagen för att man ska få en diagnos.

Även om det är jobbigt i bland så är det inte alltid negativt att ha Aspergers syndrom jag ser inte mitt funktionshinder som ett problem utan som en styrka och jag önskar att samhället med kunde ha den bilden i stället för att se oss Aspies som konstiga och udda.

Jag vill tacka Joanna (som för övrigt har ett väldigt snyggt namn:P) att jag fick låna hennes bord för att dela med mig av min berättelse och jag önskar att det fanns fler som hon som vill hjälpa till att öka förståelsen för dolda funktionshinder i samhället.

Har ni några frågor eller bara vill säga hej så är jag kontaktbar på [email protected]
Annars kan ni läsa mer om mig och mitt liv med diagnosen Aspergers syndrom på www.domkallarmighannes.com

cruisar fram


Har nog upplevt årets lökigaste dag idag. Har suttit ute halva dagen och pluggat, varmt och skönt. Mötte upp Anton efter skolan och så drog vi till stan. Vi gick sedan från stan till nybostrand (vilket motsvarar typ 60 mil), i denna värme!! Svettiga?? Ja. Och mina fötter dödar mig. Träffade min kusin och jag kände mig lagom ofräsch. Och nu sitter jag här, nyduschad och osvettig, och gör absolut ingenting. Ska snart öppna dokumentet och skriva lite på mitt tal som jag förhoppningsvis ska redovisa någon gång i framtiden. Mmhhh wish me good luck.

Update: Haha alltså jag trodde ni förstod min ironi när jag skrev att vi gick 60 mil.. Gick bara typ 7/8 km, men det kändes som 60 mil :')

that son of a bitch typ

"Hej, jag vet en på facebook som fejkar dig. Så tänkte att du kanske skulle uppskatta att jag berättar och länkar vem det är.

Kan hända att den personen blockat dig, men då kan du bara be en kompis kolla åt dig eller något. Älskar din blogg jätte mycket, dina bilder du tar är otroligt fräcka och du är hur cool som helst. Ha en bra dag, kram!

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003938010098"

Åh äntligen lite action i mitt liv :') Nä men allvar, varför?? Och 97:a.. Tack.. Och du som slängde iväg kommentaren, tack för du berättade och tack för komplimangerna! Kram.

degar i solen

1547


Spenderade hela dagen i Malmö igår. Fick äntligen köpt en vit skinnjacka och så köpte jag även en klocka. Stor och guldig. Brukar föredra silver men denna gången kändes guld bättre :)) Anyway, har degat i solen halva dagen idag och nu måste jag plugga, unfortunatley! See u later!

Drank in my cup

Fan vad skoj jag hade igår, verkligen! Lämnade festen runt två och stack då hem till Oliver där jag och Lina spenderade natten. Vaknade runt tio-tiden och drygt en timme senare drog vi oss hemmåt. Kan inte direkt påstå att jag gjort något vettigt idag men fram mot kvällen ska jag till Lina. Imorgon ska jag till Malmö och sedan träffa Marko. Och för er som frågat, jag lovar att ni ska få bättre/fler bilder på mitt hår sen! Ha en bra fredag homies!

ombre


Wólaaa! Såhär blev håret, ljus där nere och mörkt uppe på! Ville pröva på någonting nytt, igen.. Och denna gången fick det bli ombre och det tänker jag hålla fast vid ett bra tag framöver. Hoppas på att jag inte bli trött på det efter några veckor. Ikväll ska jag träffa Lina och sedan ska vi på 18-års fest. Och snart ska jag in till stan så det är väl hög tid för mig att börja klä på mig osv osv. Ha en bra kväll!

Fvck off

Mmmh har varit glad hela dagen, blev extra glad när jag fick ett sms av min syster där hon skrev att mitt paket från nelly kommit. Fick lite små ångest över att jag skulle sitta två timmar hos frissan då. Ville hem och pröva kläderna!! Och när jag väl kommit hem.. Då står det att min jävla jumpsuit som jag beställt för att ha på skolavslutningen är slut i lager??? Allvar?? Hur fan kan dom gör så? Blir så jävla arg. Där förstördes min dag. Hade gått och verkligen längtat efter den och så kommer den inte pga att nelly suger?? Ska skriva ett hatmail till dom senare. Men nu..  Tillbaka till mitt besök hos frisören.. Färgade håret och blev supa dupa nöjd! Dock väldigt ovant. Ni får se bilder inom dom kommande dagarna!
Med vänlig hälsning, en arg och sur Joanna med fint hår för tillfället.

beroende


Har gått och blivit lite smått beroende av keso. Klagar inte!

close up


Skola mellan 8.30 och 11.10. Så jäkla skönt! Anledningen varför vi slutade tidigare var dock inte lika skönt.. Slutade några timmar tidigare pga att vi hade np i matte. Och hmm, hur gick det för dig Joanna? Helt ok alltså......... Nä. Inte alls. Men nu är ALLA np över!! Och imorgon är dessutom sista skoldagen för denna veckan. Ska även färga mitt hår imorgon, ska bli spännande haha. Nu ska jag slänga i mig något att äta och sedan ska jag dra och träna. Ciao!

hemmagjorda müslibars


Försökte mig på att göra müslibars idag. Och resultatet blev faktiskt ganska bra! Enkelt litet mellanmål att ta med på färd. Inte ett dugg svårt att göra!
 
Recept:
4 dl Havregryn
0,5 dl Nötter
1 dl Torkade frukter
0,5 dl Bananchips
0,5 dl Pumpakärnor eller solrosfrön
4 msk Kokosflingor
2,5 msk Vetemjöl
4 msk Sirap eller Honung
1,5 tsk Bakpulver
0,5 dl hett vatten
100 g smör

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka nötterna, bananchipsen och de torkade frukterna (jag valde torkade aprikoser) du valt och släng ner i en skål.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Släng i kokosen och pumpafröna och tillsätt resten av de torra ingrienserna och rör om.
5. Häll i sirapen och rör om.
6. Tillsätt smöret och vattnet och rör.
7. Bred ut müsliblandningen och tryck ihop den i ett lager på ett bakplåtspapper i en avlång brödform eller litet ungsform.
8. Grädda müslibarsen i mitten av ugnen i 15 minuter.
9. Låt müslibarsen svalna så den stelnar. När den är stel enough delar du den. Easy!

mellanmål


Keso, kiwi och banan, supa dupa gott! Pröva det!

bas



Tre fina jumpsuits/playsuits från Nelly för endast 99 kronor styck.

Q/A

Comment: Älskar verkligen din stil! Letar en keps till sommarn, men vet inte riktigt vart jag ska leta, vill inte att den ska vara för dyr heller, helst inte över 300..... så de skulle vara snällt om du kanske ville skriva några tips på kepsar du tycker är snygga! Kram!

Answer: Tusen tack du! Det finns massa snygga kepsar i olika färger och märken under 300 kronor inne på Stadium och Intersport!


Comment: Jag undrar om det är en riktig töjning du har. Om ja, hur mycket kostar det och är det obehagligt? Finns det några nackdelar? Var kan man fixa det? Om det inte är en riktig, var hittar man fake? Tack!

Answer: Hehe nej det är det inte.. Den är fejk och kommer från någon butik i Malmö vars namn jag varken kan stava till eller uttala. Jag såg på Gina igår att där har kommit in några olika fejk töjningar runt en hundra kronor. Rätt snygga faktiskt! Funderar du på att töja på riktigt kan du fråga min kompis Kim (länk) om hur man gör osv osv för hon har haft töjning!

colorfull breakfast


Morning! Sovit gott? Har varit uppe sedan nio, eller nästan.. Somnade om vid tio-tiden igen. Har ätit lite frukost och bara tagit det lugnt. Skulle egentligen stuckit till Malmö med William och Andy idag men jag pallade inte. Det blåser för mycket. Hehe. Så jag får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda!

blow the whistle


Halo! Saknat mig? Det har ju trots allt gått två dagar sen sist.. Hade en supertrevlig fredag även då det blev ändrade planer. Gick i stan med Hanna efter skolan, tog en fika och snackade om allt mellan himmel och jord. Fick köpt min älskade keps och även en bikini. Mötte up William på övre och sedan drog vi hem till Andy där vi spenderade resten av kvällen.

music = life


Har ni lagt märke till hur min bloggning går i perioder? Vissa dagar kan jag skriva 3-5 inlägg om dagen (dock inte ofta) medan vissa dagar orkar jag inte ens bry mig om min blogg. Känns lite som att jag sitter fast if you know what I mean. Och med den meningen säger jag tack och hej för ett onödigt inlägg.

go nuts


Var så sjukt stressad igår (like always) så jag hann inte sätta mig vid datan, inte ens lite. Jag, Lina och Co. stack ner på Trycket igår. Hade inte jätte höga förväntningar men det var faktiskt helt okej. Emellanåt blev det lite drygt men det var skoj att få träffa alla igen. Fick två och en halv timmes sovmorgon idag, där av mitt uppvaknande hos Lina. Kom hem för någon timme sedan och ska snart sätta mig och plugga lite matte. Ska skriva matte PP 20 imorgon. Vill inte, men jag måste. Har skjutit upp det X antal gånger nu....

söndagsångest


Fan vilken söndagsångest jag har haft denna söndag. Har bara pluggat och varit irriterad av okända anledningar. Imorgon är det Trycket och det ser jag inte direkt fram emot.. Hehe negativa Joanna. Och fredagens incident börjar sätta sina spår, har just nu tre stora blåmärken på benet. Och ett brutalt blåmärke på höften, plus lite skrapmärken. Allt detta på högerbenet och den högra höften. Alltid högersidan som får ta smällen. Hmm.. gissa om jag kunde sova bra i natt? Nej. Ska dra iväg till jobbet nu och sedan träffa Lina en snabbis.

from yesterday


Dom flesta lyckas undvika kameran rätt bra.

fast i vallby


Drog på tjejmiddag ute på landet igår kväll. Nog den läskigaste tjejmiddagen jag varit på. Intalade mig själv att det spökade där. Det var som en film, tänker er ett stort hus ute på landet (där ingen kan höra en om man skriker på hjälp), massa "tonårsbrudar" som bara softar plus vi hade huset för oss själva hela helgen. Fattades bara att vi skulle försvinna en efter en. Skämt å sido hehe. Jag och Lina var pretty much fast där ute på landet idag. Vår taxi var en havltimme försenad och han visste inte ens var vi var. Men tillslut kom vi hem. Gick direkt in i duschen och nu sitter jag här.

runaway

Haha åhh vet ni vad jag ska göra nu?! Ska vara coach till min mamma. Jävlar vad jag ska köra med henne!! Ska fan inte vara en snäll tränare här inte. Någon mer som vill ha mig som coach, just hola at me ;);)

fruity


Så, av någon anledning bestämde jag mig för att njuta av vädret trots mitt prov som jag har imorgon. Medan min syster jobbade på brännan tog jag några varv med hopprepet samt cyklade lite. Blev jäkligt trött efter det vilket resulterade i att jag somnade i några halvtimmar. Dom halvtimmarna skulle jag spenderat på pluggning.. Så jag har fram tills nu, suttit och hetspluggat. Inte jätte skoj.

sunny days


Terminens tyngsta dag är nu avklarad.. Två matte np på en dag. Det sved. Nu är det endast ett nationella prov kvar sen slipper ni allt mitt tjat om det! Tänkte gå ut och njuta lite av vädret men icke, måste plugga till mitt so prov som är imorgon?!?! Fattar nada. Ska bli så jäkla skönt att sluta på kunskap och få sommarlov!

valborgsfirande


Valborg firades med fina vänner framför en liten eld på stranden. Simpelt och mysigt. Fick äntligen prövat att grilla marshmallows, marabou och mariekex tillsammans. Och ohhh myyy god, jäklar vad det var gott! Ni måste ju erkänna att det ser frestande ut?!