6 tips för att få ett långt och välmående hår


Ät rätt
Slitet och torrt hår beror oftast på att du sover och äter dåligt. Därför bör du tänka på vad du stoppar i dig och hur lång skönhetssömnen faktiskt är. B-vitamin är bra för håret, de hjälper till att producera nytt och friskt hår.

Inpacking
Det räcker inte bara med att använda schampo och balsam för slitet hår. Inpackning behövs också. Gör en inpackning när du sitter framför tv:n eller kanske en söndagsmorgon när du pluggar. Du kommer känna stor skillnad. Glöm inte att köpa en inpackning som passar din hårtyp!

Använd produkter för just ditt hår
Det är också viktigt att använda bra produkter för just ditt hår. Tex, slitet hår mår inte bra av balsam för fett hår.

Klipp dig regelbundet
Många som vill spara till långt hår undviker att gå till frisören, exempelvis jag. Mamma tjatar alltid på mig att jag måste klippa mig oftare. Faktum är att om man klipper sig regelbundet, dvs man klipper bort alla kluvna hårstrån, växer håret snabbare. Och håret kommer dessutom må mycket bättre.

Borsta aldrig blött hår
När du borstar ditt hår när det är blött finns det risk för att hårstråna kan gå av, vilket ingen vill ska hända. Om du verkligen måste borsta det när det är blött så använd en bredtandad kam!

Skydda ditt hår
Du ska ALLTID använda något slags värmeskydd innan du plattar, lockar, fönar ditt hår hår. Se även till att skydda håret när det utsätts för solljus och värme. Du kan tex använd en solskyddsspray när du solar på sommaren eller så kan du använda en hatt/keps.  

Grymma tips!! man kan även tänka på att köpa sina produkter hos en frisör och inte i mataffären eller på H&M. Dem billiga "skit-schampona" innehåller ofta icke-vattenlösliga silikoner som täpper till hårstrået och stoppar det från att ta in den näring det behöver. Dem innehåller också oftast 70%vatten.. Så det är faktiskt värt att lägga dem där extra tiorna på produkterna hos en frisör istället för på Ica! =)
× NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR